Mangal & Barbekü Yapmanın İpuçları

Mangal & Barbekü Yapmanın İpuçları
Ne tür bir barbekünüz olursa olsun, alevlenmeler meydana gelebilir. Bunlar minimal ve kontrollü olduklarında, yemeğinizin lezzetini gerçekten artırabilirler.
Etinizden gelen katı yağlar alevlerin üzerine damladıkça tutuşur veya parlar. Bu alevlenmeler, barbekü yapmaktan özlediğimiz yoğun bir ısı ve dumanlı lezzet patlaması ekler.
Bununla birlikte, büyük alevlere çok fazla yağ damlaması, alevlenmelerin çok sık meydana gelmesine neden olabilir, bu da etin hala çiğ veya içi az pişmişken dışının yanmasına ve aşırı pişmesine neden olabilir.
Kapak açıkken pişirme, alevin üzerine damlayan yağı tutuşturmak için daha az hava çıkışı olduğundan alevlenme miktarını azaltabilir.
Mükemmel Mangal & Barbekü Pişirmenin Yolları
Bir zamanlayıcıyla pişirmek veya kontrol etmek için eti sürekli olarak kesmek yerine, bir et termometresine yatırım yapmayı düşünün.
Bu, yemeğinizin tamamen pişip pişmediğini kontrol etmenin en doğru yoludur. Artık biftekleri, hamburgerleri, kebapları aşırı pişirmek yok ve aynı zamanda yiyecekleri az pişirmenizi önleyerek her ızgara yaptığınızda mükemmel barbekü yemekleri elde etmenizi sağlıyor.
Bir barbekünün kokusu ve cızırtısı genellikle yaz günleriyle eş anlamlıdır, ancak o uzun günler sonbaharın keskin sıcaklıklarına doğru giderken, barbekünüzü gelecek yıla kadar toplamanız gerektiği anlamına gelmez.
Sonbaharda mangal yapmanın pek çok olumlu yanı vardır. Hava daha soğukken, aydınlık bir gün seçmek, herkesin dışarıda rahat edeceği ve mevsimlik tarifler deneyerek eğlenebileceğiniz anlamına gelir.
Rüzgarlı Havalarda Mangal & Barbekü Yapmanın İpuçları
Kapak Kapalıyken Izgara Yapın. Isıyı olması gereken yerde, barbekünün içinde tutun.
Düşük Ve Yavaş Pişirin. Güveçler, yavaş pişirilmiş kaburgalar ve füme etler için en iyi yöntem, düşük ısı ve bol sabırdır.
Menünüzü Ve Pişirme Sürelerinizi Planlayın. Etleri gece boyunca marine edin ve ızgara yapmadan önce etin oda sıcaklığına gelmesini bekleyin. Dışarısı biraz daha serinse, konukların yiyecekleri için çok uzun süre beklemesini istemezsiniz!
Bir Termometre Kullanın. Yemeğinizi her seferinde mükemmel şekilde pişirmenize yardımcı olur. Termometre, pişirilen yemeğin iç sıcaklığını izler ve servis yapmak için mükemmel sıcaklığa ulaştığında sizi uygulamadan bilgilendirir.
Elektrikli Izgara Kolaylığını Keşfedin
Balkonlarda ve teraslarda gazlı barbekülerin kullanımına ilişkin artan kısıtlamalar ve artan apartman yaşamı ile elektrikli barbekü, yaz cızırtısını kelimenin tam anlamıyla yeni zirvelere taşıyor.
Küçük bir balkonunuz veya (çatı) terasınız varsa, kömür veya gazlı barbekü yapmayı tercih etmiyorsanız, Elektrikli barbekü sizin için ideal seçimdir. Sadece prize takıp 5 dakika içinde ızgara yapabilirsiniz! Sıcaklık derecesini tam olarak önceden ayarlayabilirsiniz.
Genellikle şehir balkonlarını ve teraslarını içeren gazlı barbekülerin saklanabileceği ve kullanılabileceği yerlere getirilen kısıtlamaları ortadan kaldırın. Yakıt stoklama konusunda da endişelenmenize gerek yok. Elektrikli Barbeküler ile istediğiniz zaman mangaldan sadece bir tık uzaktasınız.
Kampta Izgara Yapmaktan Daya Keyifli Ne Olabilir!
Akşamın erken saatlerinde kamp alanında dolaşan o barbekü aroması gibisi yok. Geleneksel barbekü sınırlarını aşmak için mükemmel bir zaman, sahildeyseniz yerel olarak yakalanmış balıkları deneyin veya yerel çiftçi pazarlarından lezzetli ve taze malzemeler alın.
Normal mutfak ekipmanınız elinizde olmayabilir, ancak biraz yaratıcılıkla kamp alanında yemek pişirmek yine de çeşitli ve lezzetli olabilir.
Kamp Alanlarında Izgara Yapmak İçin İpuçları
Kamp alanında, ocak ve mikrodalga fırın gibi mutfak aletlerinin olmaması genellikle çekicidir, ancak elbette bunun da bir sınırı vardır!
Barbekünüzü Gölgede Serin Bir Yere Koyun
Rüzgardan Korunan Yemek Pişirmek İçin Korunaklı Bir Yer Bulun
Et Ve Sebzeleri Soğuk Tutmak İçin (Küçük) Bir Soğutucu Kutu Getirin